ускорител спирачка вече е била използвана още преди да е въведена първата хидравлична спирачка

Първоначално спирачка може да получи необходимата от вакуума, генериран вътре дроселната клапа двигател Ото налягане. В дизеловите двигатели този натиск идва от вакуум помпа. Тъй като пломбите са притиска дисковете на спирачното устройство чрез прости извори, силата, приложена върху педала е много ограничен. Ето защо, спирачният ефект зависи от всички и за всички от напрежението, че водачът е в състояние да упражни върху педала чрез собствената си крак.

Този метод, обаче, представени някои очевидни проблеми: толкова по-голяма тежест и скоростта на автомобила, толкова по-трудно става да бъде в състояние да произвежда достатъчно спирачна сила. Следователно, първите автомобили да бъдат оборудвани със спирачен асистент бяха автомобили и микробуси. С течение на годините, обаче, колите стават по-бързо и по-бързо, поради което усилвателя на спирачката е започнала да бъде част от стандартното оборудване на всяко превозно средство от края на 50-те години на миналия век. В момента, въпреки хидравличната система е в състояние да произведе по-голям спирачен ефект, усилвателя на спирачката остава да бъде ключов елемент на спирачното устройство. Тя въздейства върху спирачките по време на първата фаза: когато е силата, приложена чрез педала е насочено към главния спирачен цилиндър. По-голямата сила, толкова по-ефективно на целия процес. В допълнение, усилвателя на спирачната помага да се предотврати износване на спирачната система. Отрицателното налягане се съхранява от него чрез вентилите едновременно действа върху първия цилиндър на сила, упражнявана в отговор на спирачния педал е натиснат.

Всеки път, когато се натисне педала, негативната сила се въвежда и клапана Ето защо е отворен. Ето защо пролетта клапан трябва да бъде подложена на постоянен натиск, до точката, че са в състояние да идентифицират дори най-слабата точка. ускорител спирачка е много издръжлив устройство, поради което неговата замяна трябва да се извършва само в редки случаи. Независимо от марката се интересувате, ние ще намерим парчета от отлични качество на части (например, главината на колелото, маховик, обтегач на ръка, преден капак, задни светлини и т.н.) На много изгодна цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *