Автомобилни прозорци от нашия магазин

Предшественикът на днешните ел.стъкла е въведена за първи път през 1926 г. и се използва с помощта на манивела с копче. Неговата молба бе необходима поради способността на автомобили да пътуват много по-големи разстояния, отколкото в миналото, а оттам и необходимостта от устройство за защита от дъжда. Преди този период много автомобили, които не са оборудвани със странични прозорци. Въвеждането на прозореца регулатор е вместо поради необходимостта да споделите с чист въздух в отделението за пътници, че поради прозорците, той се е превърнал в затворено пространство.

Някои модели са оборудвани със сгъваеми прозорци, например, френски автомобили, произведени след 1945 г. Прозорците обаче веднага бе считат за много по-практично и удобно решение. Той се състои от манивела, свързан с кабел, който има функцията да увеличават или намаляват през страничното стъкло на пощата. За тази цел, вътрешната страна на вратата на цилиндрично зъбно колело е инсталирана, който позволява да се справят с голям механизъм лекота. Тази техника е все още в употреба днес. Единствената новост е използването на електрически двигател за тази цел. Прозорецът на власт е била инсталирана за първи път през 1941 г. на един от Ford модели.
Някои европейски производители като BMW и Mercedes, са го приели в началото на 50-те. Това дава възможност да се управлява позицията на прозореца с помощта на малък бутон. Такова звено за контрол обикновено се намира на централната конзола или на подлакътника на страничната врата, в непосредствена близост до съответната дръжката. Механизмът също има някои защитни функции. Сред тях са и функцията на защита срещу рамката, благодарение на която се движи прозореца, само когато няма пречка между стъклото и рамката. Освен това, всеки път, когато прозореца достига най-високата си точка или ниска, електромоторът се изключва автоматично.

провала на прозореца регулатор е най-често причинени от нередности в автомобилната работата на електрическата система или чрез разкъсване на зъбните колела. За да го оправи трябва да премахнете вътрешната облицовка на вратата. В нашия онлайн магазин ще намерите богата гама от резервни части (например, пътеки, мигащи релета, спирачен барабан, разширителен клапан, генераторът алтернатор) за по-голямата част от автомобилните марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *