Как да се измие колата си

Колко пъти сте на момчетата, да се направи с пръсти Измий ме, написани на мръсен прозорец или предното стъкло? Никой не обича да имат своя собствена мръсна кола, но понякога липсата на време или мотивация кара шофьорите пренебрегват тази важна задача, а не само за естетика, но и за правилното функциониране на автомобила. Нека да видим някои предложения за това как да се измие колата извън ефективно.

Пазете чисти тялото и прозорците не само ви позволяват да имат най-красивата кола, но ще гарантира, че колата ти е в добро състояние. Кои продукти за почистване на автомобили трябва да се използва? Първо, един съвет от мен: не използвайте почистващи средства с общо предназначение, които вече имат у дома си, те могат да имат много различни характеристики, отколкото са необходими за почистване на каросерията. Използването им, следователно, рискувате не само да не се измие колата си, но и да я уврежда или да остане петно незаличима. Купи, така че само определени продукти за автомивки, като се има предвид, че съществуват специфични продукти за всяка част на колата: шампоан кола за тялото, специални препарати за чистене на джанти и гуми и така нататък. Друг добър съвет е винаги да си мият колата си на сянка, особено през лятото, когато слънчевите лъчи не могат да изсъхнат прекалено бързо детергенти, оставяйки петна.

автомивка
Как да изберем продукти

Има много продукти на пазара за почистване на автомобили, принадлежащи към различни ценови диапазони, от най-евтините от тях, много скъпо, професионално качество. Знайте, че продуктите с лошо качество може да повреди колата си, в допълнение към не го почистите добре; но най-скъпите продукти не са непременно най-добрите. Добра идея е да потърсите съвет от тялото си магазин, който се основава на дългогодишния си опит може да ви препоръча най-подходящите продукти за вашите почистване нужди. Важно е да се знае колко е дълбока, която искате да отидете в почистването и каква е вашата нужда: детергенти, че други шофьорите бяха перфектни, не може да се отнася за вас. По този начин, в сравнение със съвети, които могат да бъдат намерени в онлайн форуми, това е може би по-добре да попитате служителите на специализираните магазини, които ще ви покажат кой продукт е най-подходящ за вашите нужди.
Измийте джанти, гуми, каросерията и стъклото

Джантите и гумите са склонни да станат много мръсно, като голяма беда във връзка с почистването им. Ако вашите колела са сплав, използвана продукти в кисела среда, да ги пръскане на ръба и да го оставя за няколко минути. Внимание: това е агресивни продукти, така че използвайте гумени ръкавици и не им позволяват да се свърже с нито кожата си или в тялото. За гуми, обаче, можете да използвате една и съща шампоан колата, използвана за каросерията. Почистващи препарати за каросерията, които са на пазара, са повече или по-малко равностойни. Изберете един и следвайте указанията на опаковката. Един добър съвет е да се измие преди от горе до долу и след това отдолу нагоре, а не да се пренебрегва нито един сектор. Можете да използвате практически гъба ръкавица за операцията. Когато приключите измиване, можете да дадете на един слой восък за тялото, но не само да има привлекателен външен вид, но също така го предпазва от замърсявания и времето. За очила, накрая, използването на специфичен препарат с обезмасляване ефект или, алтернативно, вода и амоняк разтвор. Важно е да не оставят следи по стъклото, тъй като те създават опасни разсъждения за шофиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *