Правилният избор на козметика за кожата си без вредни съставки

Не е тайна, че в наше време, редица козметични продукти, закупени в разнообразие от магазини и широка гама от ценови точки. Много хора разбират, че високата цена не винаги е гаранция за качеството на продукта.

В крайна сметка, дори и най-добре позната марка и марки не са в безопасност от безскрупулни търговци и фалшифицирани с безпрецедентна точност. Това е просто риска от неблагоприятни последици за здравето от това, за съжаление, не става по-малък.

Малцина от постоянни козметика купувачите знаят значението и влиянието на всички съставни елементи на инструмент. Но в такъв деликатен въпрос знание – сила. Има редица от химикали, които са сред най-забранени в някои страни, като същевременно им се разрешава също така и в другия. Освен това, не е единен стандарт (т.е. колко) може да бъде добавен към дадено вещество.
Опасни за здравето съставки в състава на козметичните продукти

Титанов диоксид, може да доведе до появата на тумори. Активна съставка като пълнител може да се съдържа в минерален прах, част от слънцезащитни.

Много козметика пълни нитрозамини парабени, съставки, които предизвикват заболявания на ендокринната система, рискът от рак, заболявания на кръвта.

Нека да не забравяме и за ГМО, че „пълнени“ козметични продукти. Тези съставки могат да причинят безплодие, различни хормонални нарушения в тялото на жената. Въпреки това, те присъстват в състава на много душ гелове, и често могат да бъдат намерени в парфюмиран сапуни формула.

За да се намали цената на стоките, в преследването на материални придобивки, безскрупулни производители често се крият опасни съставки, включени в състава на козметичните продукти, или просто не успяват да споменем някои подробности за производство тайна. Така че често върху опаковката може да намерите думите „и други полезни съставки.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *